Winter

Gastvrijheid en familievakantie zijn in dit gebied het motto. Het uitermate sneeuwzekere skigebied tussen de Schoberriegel op 2208 meter en de Rinsennock op 2334 meter is vooral gezinsvriendelijk en populair bij beginners en gevorderden die de glooiende hellingen weten te waarderen. Het gebied lijkt veel groter dan het pistekaartje doet vermoeden en wat straalt deze regio een rust uit. Op de kaart is de positie van de receptie aangegeven en het Turmhaus. De receptie is centraal gelegen bij de liften, apres ski, skischool en restaurants.
Ligging Turmhaus

Skigebied Turracher Höhe en Bad Kleinkirchheim

Het skigebied van Turracher Höhe ligt op de grens van Karintië en Steiermark. Wat het meest opvallende is aan dit gebied is het feit dat het om en op een bevroren bergmeer gebouwd is. Landschappelijk is dit dan ook een fantastisch mooi gebied. Vanwege het feit dat het centrum van het gebied om het meer ligt heeft dit gebied feitelijk twee startpunten. Een naast het meer en de andere een stuk lager, op 1400 meter waar de laagste pistes uitkomen. In de skipas zit ook het 110 kilometer grote skigebied van Bad Kleinkirchheim. Dit gebied is ongeveer 20 minuten rijden van de Turracher Höhe.
badkk

Beginners en gevorderden

Het skigebied kent redelijk wat afwisseling in de over het algemeen brede pistes. Het merendeel van de pistes is rood, in mindere mate blauw en het gebied heeft enkele zwarte pistes. Verder loopt een deel van de pistes boven de boomgrens en een deel eronder, en als dat nog niet genoeg afwisseling biedt is het gebied duidelijk in twee delen, boven het meer en onder het meer, opgedeeld. Hierdoor voelt dit gebied groter aan dan dat het eigenlijk is.
Het skigebied is vooral geschikt voor familie en vrienden groepen. Bijna alle hutten zijn per ski, langlauf, snowboard en wandelend bereikbaar. Dus samen lunchen is altijd mogelijk, ongeacht het niveau en soort wintersporter.

Sneeuwzekerheid

Uniek aan de Turracher Höhe is dat het winterseizoen lang is en de kwaliteit van de sneeuw uitmuntend. Het sneeuwzekere seizoen start eind november en loopt door tot begin mei.
In de winter 2016 is een nieuwe lift de Schafalm geopend met 3 nieuwe pistes. Een echte toevoeging voor het gebied.