Zomer

Tussen eind mei en november is de Turracher Höhe is met z’n ligging op bijna 1.800 meter een perfekte plek voor liefhebbers van natuur en bergen.
Direct wandelen vanuit het Turmhaus Turracher Höhe.

In het gebied liggen de 3 meren: De Turracher See, Schwarzsee en Grunssee, Diverse wandeltochten en –paden rond en bij deze meren behoren tot de mogelijkheden. Ook een bezoek aan het natuurgebied bij de Nockalmstrasse is een absolute aanrader.

Natuur, golfbanen

Het hele gebied ligt in een eeuwenoud pijnboom natuurgebied. Ook in de omgeving is er veel te doen. Karintië en Steiermarken staan bekend om z’n vele mogelijkheden. Op slechts 3 uur rijden behoort Venetie tot een van de uitstapjes. Ook leent de Turracher Höhe zich uitstekend als vakantie tussenstop op doorreis naar Italië of Kroatië.
In de zomer is Turracher Höhe een trekpleister voor natuurliefhebbers met afwisselende wandelroute. In de omgeving vind je leuke dorpjes, golfbanen, natuur (zwem) bad en het beschermde natuurgebied de Nockalmstrasse. Daarmee is het Turmhaus Turracher Höhe in de zomer ook een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke en ontspannen vakantie.