Turracher Höhe

Faciliteiten Turracher Höhe

Het Turmhaus Turracher Höhe ligt op een kleine 10 minuten lopen van het centrum van het dorp. Hier bevindt zich ook onze receptie. Bij de receptie van het Alpenpark Turracher Höhe krijgt u de aanvullende informatie voor het verblijf in ons huis. Ook kunt u daar aangeven of u gebruik wilt maken van de dagelijkse broodjesservice.
Skiverhuur, de skiliften, onze eigen verwarmde skilockers en de apres ski bevinden zich hier. Ook zijn er diverse terrasjes en restaurants. Bent u eenmaal in ons huis dan heeft u geen auto meer nodig.
Ook in de zomer zijn de terrassen en hotels goed bezet, waardoor het altijd gezellig toeven is.
In het dorp is ook een kleine winkel voor dagelijkse boodschappen en een paar sportkleding winkels. Op 15 minuten rijden vindt u een grotere supermarkt in Ebene Reichenau of nog 5 minuten verder in BadKleinkircheim.
Zowel in het dorp als in het skigebied zijn er diverse hutten, waar je heerlijk en niet te duur kan eten. Bijzonder hieraan is dat bijna alles ook voor wandelaars bereikbaar is. Daarom is Turracher Höhe bij uitstek geschikt voor een gezelschap met allemaal verschillende (wintersport) wensen.

De Nocky Flitzer Turracher Höhe is een must

Deze rodelbaan is het hele jaar door geopend. Vanaf de top van de berg naar onder bij de Turracher See, een ware belevenis.
nocky2nocky

 

Uitstapjes

Vanuit het chalet Turmhaus kun je allerlei uitstapjes maken naar verschillende grote en kleinere steden, in Oostenrijk maar ook Italië ligt binnen handbereik.

Salzburg

Salzburg is een historische stad met natuurlijk het Mozarthuis als de toeristische bezienswaardigheid. Maar behalve klassieke componisten en musea heb je hier ook moderne winkelstraten met alle bekende ketens en merken. Een leuke stad waar toerisme en (lokaal) winkelend publiek een gezellige mix vormen.

 

Klagenfurt

De hoofdstad van Karintië is altijd goed voor een dagje winkelen. Door haar zuidelijke en laaggelegen positie heerst hier een mediterraan klimaat. Een aantal prachtige kerken, het fraaie stadhuis en de oude marktplaats bieden ook de cultuurliefhebbers een mooie dag.

 

Wenen

Wenen is als hoofdstad van Oostenrijk een grote en moderne wereldstad. Toch is de Oostenrijkse sfeer van gemoedelijkheid ook hier terg te vinden. Eigenlijk is Wenen een groot openluchtmuseum. Overal waar je kijkt zie je prachtige oude gebouwen die goed bewaard zijn gebleven. Wanneer je Wenen wil bezoeken, is het aan te raden een hotel te boeken. In Wenen zijn deze nog uitermate betaalbaar waardoor je voor een paar tientjes al een kamer met ontbijt kunt boeken. En zoals gebruikelijk in Oostenrijk zijn alle hotels kraakhelder en vertellen de medewerkers je graag de insite informatie van de stad

 

Venetië

Over de grens naar Italië ben je al vlak bij Venetië. Deze bijzondere stad behoeft eigenlijk geen introductie! Een dagje slenteren langs alle bezienswaardigheden of buiten het centrum unieke plekjes vinden? Venetië biedt zelfs voor de meest verwende toerist een onvergetelijke dag.

Vanuit Villach kun je ook met georganiseerd de bus naar Venetië. Deze zijn te boeken via de lokale VVV’s

 

Udine

Voor wie Venetië te ver of te druk is, vormt Udine een goed alternatief. Deze echt Italiaanse stad ligt vlak over de grens bij Villach. Het is geen bekende toeristische stad, wat het eigenlijk heel leuk maakt. Want in Udine proef je het echte Italiaanse leven, kun je heerlijk slenteren door het centrum en ligt de cultuur letterlijk op straat met prachtige oude gebouwen, marktpleintje en de oude stadsmuren